Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pečený česnek.

Pečený česnek. 10. zář 2023 07:39 #16102

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
je mimořádnou pochoutkou i vhodnou jako rychlé pohoštění.

Ing. Kozák z Holic ( ale i jiní šlechtitelé) přináší rok co rok na trh skvělé odrůdy česneku, dokonce i takové, jenž nevadí "žlučníkářům"...

Jednou z nových odrůd česneku KAVKAZ (rusinka), je česnek vhodný na zabijačky- mimořádně velká cibule se šesti až osmi velkými, ostře chutnajícími stroužky- a pro nás vhodný na pečení.

Postup:

z cibulí odstraníme přebytečné slupky, ostrým nožem seřízneme vršky tak, až se objeví "maso" stroužku, z alobalu si vytvoříme čtverečky. doprostřed posadíme palici, zakápneme olivovým olejem a palici česneku v alobalu uzavřeme.

Jedna velká palice dá asi polévkovou lžíci pečeného česneku.

Pečeme na plechu při teplotě asi 180 st. osvědčila se hodina...v rukavici stiskneme jednu palici. musí být již měkká...

Připravíme si čerstvou bagetu, máslo, lehké bílé víno...upečený česnek má konzistenci játrové papriky a skvělou vůni... na plátky bagety s máslem se stroužek vymáčkne.

Jsou recepty, kdy se ještě přidává např. rozmarýn...nevyzkoušeno...

Faktem je, že česnek /kdo jej snáší/ ma téměř nekonečné množství užití, ale! vždy je zdravý...

R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.133 sekund