vykopli jsme druhou generaci "velmi raných brambor" vyberme asi 6 menších, také dvě mrkve, větší kořenovou petržel,, dvě větší cibule.
Na pánev s tlustším dnem dáme asi 2 lžíce másla- nebo 1 plus jedna s olejem- slunečnice, řepka, lžíci hladké mouky českého původu, asi tři hrsti pokrájených hub (v nouzi asi dvě sušené), čajovou lžičku soli, čerstvou majoránku zdrhanou, tyčinky si necháme do vývaru ( v nouzi sušenou, kupovanou..) 3 velké stroužky česneku, my již máme úžasnou odrůdu česneku Ing. Kozáka "Janko" a další!!! to je česnek "zabijačkový! veliké. ostré, lahodné stroužky! přidáme na špičku nože "muškátový květ" a přidáme půl lžičky drceného kmínu...litr vpdy, lepší je zeleninový vývar...
kdo je skutečný "fajnšmekr"... žádnou nať z celeru, petržele, mrkve nevyhazuje, na plotně horké si dělá zeleninové kostky... ale je lze je i koupit..
Výsledek:
zkuste!!!
R/1