Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poctivá domácí bramboračka

Poctivá domácí bramboračka 16. zář 2023 13:36 #16111

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
vykopli jsme druhou generaci "velmi raných brambor" vyberme asi 6 menších, také dvě mrkve, větší kořenovou petržel,, dvě větší cibule.

Na pánev s tlustším dnem dáme asi 2 lžíce másla- nebo 1 plus jedna s olejem- slunečnice, řepka, lžíci hladké mouky českého původu, asi tři hrsti pokrájených hub (v nouzi asi dvě sušené), čajovou lžičku soli, čerstvou majoránku zdrhanou, tyčinky si necháme do vývaru ( v nouzi sušenou, kupovanou..) 3 velké stroužky česneku, my již máme úžasnou odrůdu česneku Ing. Kozáka "Janko" a další!!! to je česnek "zabijačkový! veliké. ostré, lahodné stroužky! přidáme na špičku nože "muškátový květ" a přidáme půl lžičky drceného kmínu...litr vpdy, lepší je zeleninový vývar...

kdo je skutečný "fajnšmekr"... žádnou nať z celeru, petržele, mrkve nevyhazuje, na plotně horké si dělá zeleninové kostky... ale je lze je i koupit..

Výsledek:

zkuste!!!

R/1
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.225 sekund