Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: KŘEN

KŘEN 04. říj 2023 17:08 #16142

  • chmelik1
  • Avatar uživatele chmelik1
  • Offline
Křen

Jeden z nejsilnějších antibakteriálních prostředků na světě!!!!!"Tato rostlina z území slovanských zemí zahájila svou cestu do Světa! V dnešní době se již pěstuje v mnoha zemích!!! Díky ní Slované neznali mnoho nemocí ani nebyli obézní. Měli výborné trávení, bez problémů jedli tučná jídla a netrpěli dušností!!! křen, ano, to je to, co to je!!!

Existují pouze 2 druhy křenu: První roste na východě a druhý na Sibiři!!!Lidé ho z generace na generaci pěstovali pod svými domy - lidé zmizeli - křen zůstal!!! Bez křenu se dříve neobešla žádná hostina! Všechna tučná jídla se podávala jen s ním!!!!.S křenem se podávalo želé, uzeniny, klobásy, husy, kachny a dokonce i ryby !!!!. Zkrátka ke všemu!

Nakládaly se okurky, mrkev, houby, ochucoval se křen, mazal se na chleba. Do všech okurek, které se nakládaly do sudů, dávali křen i s listy a kořeny - pak neplesnivěly!!!Křen je potravina, koření a dokonce i lék. Je to všechno!!!Starověké řecké kolonie - ležící na březích Černého moře - kupovaly křen od Skythů. U nich "neprošel" - považovali ho za příliš ostrý.

Evropa se o křenu dozvěděla až koncem 15. století, a to jen proto, že hledala lék proti moru a s překvapením zjistila, že kupci, i když žili v morovém městě, se nakazili velmi, velmi zřídka! Ukázalo se, že jednoduše žvýkali kořeny křenu! Později se křen dostal do královských zahrad v Anglii a Francii, ale tam se používal pouze jako lék, protože cizí chuťové buňky byly příliš choulostivé. Co to tedy nakonec je?

Je to potravina? Nebo určitý všelék?

Především je to nejsilnější antibakterium na světě!!!!!.Imunomodulátor a imunostimulátor, kterému se jen těžko něco vyrovná!!! Má mocnou sílu předcházet rakovině! V křenu je mnohem více vitaminu C než ve všech citrusových plodech dohromady - na kurděje, paradentózu byl prvním lékem.

Na artritidu, artrózu - potíral se a aplikoval vnitřně! Odstraňuje usazeniny, přebytečné soli z těla!!!! Působí proti plísním/antimykotikům, spaluje tuky!Víte, jak jednoduše se dá vyléčit obyčejná rýma nebo dokonce zánět dutin? Vezměte křen, nastrouhejte ho, namažte na krajíc kváskového chleba a rozžvýkejte. Hlavně ho nepolykejte! Jen žvýkejte a táhněte nosem!!!! I když máte ucpané všechny dutiny - projde to)))). Pokud ne hned, tak napotřetí nebo napočtvrté - vypotí se vám z nosu tak, že budete potřebovat skleničku! Všechno se tím vyčistí!!!Tímto způsobem se léčí i angína a spála . Když ho rozžvýkáte, můžete ho prostě vyplivnout.

Užívání křenu obnovuje normální funkci střev!!!! Líná střeva začínají pracovat! Problémy s ledvinami? No..už jste vyzkoušeli křen? Regeneruje, léčí a je také dobrým diuretikem! Afrodiziakum pro muže i ženy! Každá sněhová královna se promění v oheň. Reguluje menstruační cyklus.

Muži - to je samostatné téma. Problém se spermatem? Budete se moci stát i jeho dárcem. Na zánět prostaty zapomenete!!!

Válečníci na Východě si omývali rány vodou, do které byl předtím vložen křen!!!Úlevu od bolesti přinášela nejen samotná voda, ale i zákys z této zeleniny!!! Taková voda pomáhá při omrzlinách a gangrénách.

Ženy takovou vodu používaly k redukci pih. Novorozence koupaly v křenové vodě, ale nakonec je umyly čisté. Křen je jedlý, ale pokud si ho necháte dlouho na kůži, můžete dostat spáleninu!!!!.

Maso se balilo do křenových listů - aby vydrželo déle čerstvé. Používali ho k vyhánění nejrůznějších parazitů z těla, včetně lamblie. O křen mají velký zájem Japonci. Nyní mají jeho plantáže - pěstuje se průmyslově - místo wasabi. Našlo se v něm spoustu minerálních solí, přes 20 položek, fytoncidy, hrst vitamínů, bílkoviny, alkaloidy, karoten a dokonce luminiscenční enzym.

Hle, takový je křen!!!

R/4
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.120 sekund